dimecres, 30 de desembre del 2009

La primera rialla


Fa setmanes que la Gemma va aprendre a somriure: primer eren ganyotes, intents més o menys afortunats que nosaltres ràpidament interpretàvem com a expressions de felicitat (segurament més per ganes que ho fossin que per certesa, perquè no en teníem cap).

Però el diumenge dia 20, el dia que feia els 4 mesos, a casa del padrí, vam fer un pas endavant. Allò ja no era un somiure, era una RIALLA amb totes les lletres. I una altra i una altra, sempre responent a les manifestacions exagerades de babaísme (que ve de babau) que li feia el padrí, incansable. L'experiència és un grau, i ell en sap molt de fer de pare.

D'ençà de llavors, cada dia hi ha rialles. Són més freqüents a primera hora del matí i a última de la nit, abans de posar-la a dormir. Amb qui més rialles fa és amb el "babaísme" del pare i la mare. Però també amb el de la iaia Lourdes, el tito Manu, la padrina, el Sergi i també... el Gatobús. Sí, sí, amb el Gatobús. I el mèrit del Gatobús, atenció, és que ell no té necessitat de fer el babau per obtenir una rialla.

No hi ha justícia en aquest món, ja ho pots ben dir.