divendres, 14 de maig del 2010

Santa Gemma

Avui, 14 de maig, és el dia que els catòlics dediquen a la figura de Santa Gemma Calgani, una noia italiana que va viure a principis del segle passat a la província italiana de Lucca i que va tenir una vida curteta però intensament vinculada a l'ordre dels passionistes de l'Església Catòlica. Tant, que de seguida la van fer santa i tota la pesca.

I ben maca que era...

No cal dir que tot això no ho sabíem quan vam elegir el nom de la Gemma. Però l'any passat per aquestes dates, quan la Gemma encara era a la panxeta, la padrina Mariona m'hi va fer pensar., perquè la seva germana es diu igual. Gràcies a ella no ho vam haver ni de buscar.


La veritat, entre nosaltres? Aquí no els celebrem gaire, els sants. I a sobre ara som al Japó, on ni tan sols saben gaire de què van. Però saps què? Ara tenim una Gemma, i el seu sant és el 14 de maig, i si això vol dir que té una excusa més perquè es recordin d'ella, doncs benvingut sia el sant!

Ja l'heu felicitat???

2 comentaris:

Anònim ha dit...

+1 Ioia. Moltes Felicitats Pocahontas.
Padrí

Anònim ha dit...

Ostres la padrina Mariona no s'ha enrecordat ni del Sant de la germana ni del de la fillola!! Un desastre!! que haig de dir...