dimarts, 18 d’agost del 2009

El pare embarassat

Últimament s'ha posat de moda dir que "estem embarassats" (referint-se a la parella), com a sinònim d'"esperem un fill". I queda molt modern, i molt cool i molt guai.

Però la realitat és que l'embarassada és la dona, tant per les coses bones com per les dolentes, i pretendre el contrari és enganyar i enganyar-se. El paper de l'home és molt més silenciós: un paper que crec que, a estones, els deu fer sentir impotents, expectants, i segurament una mica sols. Per sort, nosaltres hem pogut parlar molt de com ens feia sentir la perspectiva de tenir la Gemma a cada moment i en part per això, i per converses amb altres papis i papis-to-be, tenia ganes d'escriure aquest post.

Impotents: durant l'embaràs, qui més qui menys té algun dia, pocs o molts, en què es troba malament (nàusees, morenes, inflamacions... you name it!). I ells, per més que vulguin ajudar, veuen patir la persona que estimen però no la poden curar, no és a les seves mans. I ho saben. Toca't els nassos, no?

Expectants: també la seva vida canvia 180 graus! Però la panxa no els creix, i per tant no tenen la sensació de realitat que dóna la pròpia pell. Ells tenen l'expectativa només en el pla del sentiment i el pensament. Quina me, no? No ho sé, però a mi em fa la sensació que hagi de ser més confús tot plegat.

Sols: nosaltres som les mimades de l'embaràs. A mesura que ens creix la panxeta, tothom ens pregunta com ens trobem i té paraules de suport i d'ànim per a nosaltres. Ei, ei, ei: i ells què?

Potser (segurament) hauré d'ampliar aquest text després del part. Potser consideraré que els dolors són tan forts que compensen tota la resta. Vés a saber. Però una cosa no treu l'altra: admiro els homes que saben estar disfrutar de l'embaràs i estar-hi a els verdes i a les madures.

Nosaltres hem rigut molt en aquesta aventura. Ara ve la següent, aviam què tal!