dijous, 27 de gener del 2011

Els xipis

Fa uns dies, una amiga molt xunga molt xunga em recordava aquesta cançó que cantàvem a l'entrada de l'escola quan totes dues érem petites: 
El teu pare on és?
(El teu pare on és?)
Oh, petit Joan
(Oh, petit Joan)
I la mare on és?
(I la mare on és?)
Lluny, lluny, lluny
Lluny, lluny, lluny

Aquesta nit la meva mare cantava
U, ui, xepi, xepi, xip, xip
Però, al despertar-me, l'he cridat i no hi era
U, ui, xepi, xepi, xip, xip
Xepi, xepi, xip, xip, xip


He estat buscant a les palpentes al fons de tot de tot del calaix de la memòria, perquè sabia que hi era, hi havia de ser... Però no en recordava la lletra. I quan finalment l'he trobat, ha estat gràcies a Internet, claro! Resulta que la cançó és d'un grup anomenat Els Xipis, que cantava quan nosaltres no havíem ni nascut encara (entre 1971 i 1974), i que també cantaven l'esquimal perdut en el desert, entre d'altres... Senyor, quina caspa. 


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Creo que tienes que seguir indagando. La caratula de esos pringaos que has encontrado son de unos que tradujeron la cancion al español, pero la original era en ingles. Lastima que no recuerdo el nombre del grupo pero lo que si recuerdo es que tu madre la tarareaba todo el día.
Padrí

Carme Miralles de Imperial ha dit...

L'original en anglès és de "In the middle of the road".
Si voleu tornar a sentir Els Xipis en directe, actuaran diumenge 7 de juny, a les 12h al Teatre de Sarrià. Únic concert després de 40 anys! En benefici de la reforma del Teatre de Sarrià.
No us ho perdeu!